Onderzoeken omtrent de nieuwe Wet DBA en zzp’ers lijken steeds hetzelfde aan te geven: de Wet DBA zorgt bij de zzp’er vooral voor nadelige effecten.

De afgelopen weken lezen we vooral in veel krantenkoppen dat zzp’ers door de Wet DBA terughoudendheid ervaren bij de opdrachtgever en hierdoor minder vaak ingezet worden.

Terughoudendheid bij opdrachtgevers

59% van de zzp’ers ervaren terughoudendheid bij opdrachtgevers, zo blijkt uit benchonderzoek van Raet naar de HR-trends voor 2017. Dit onderzoek bevestigt ook die terughoudendheid bij HR-managers. In het onderzoek geeft 31% procent van de HR-managers aan dat zij dit jaar minder gebruik gaan maken van zzp’ers.

Medewerkers in loondienst profiteren

De terughoudendheid in het inhuren van zzp’ers leidt tot een positief gevolg voor (vaste) werknemers. Naar verwachting zullen organisaties de komende jaren in personeel gaan groeien. HR-managers geven dan ook aan dat zij, door de veranderingen in wet- en regelgeving, nu eerder de voorkeur geven aan mensen in loondienst.

Ongeveer 122.000 zzp’ers minder werk

Uit onderzoek van de Kamer van Koophandel (KvK) blijkt dat ongeveer 122.000 zzp’ers, wat neerkomt op ongeveer eenvijfde van alle zzp’ers in Nederland, één of meer opdrachten hebben misgelopen door de nieuwe wet.

We merken dat opdrachtgevers niet meer zo zeker zijn als voorheen bij het inhuren van zzp’ers. Steeds vaker wordt daarom een zzp’er niet ingehuurd of wordt er een beroep gedaan op een bemiddelaar zoals een payrollorganisatie. Een payrollorganisatie kan voor zzp’ers en opdrachtgevers de nodige risico’s wegnemen.