Het gaat steeds beter met de arbeidsmarkt. Het Centraal Bureau voor de Statistiek meldt een enorme daling van de werkloosheid in Nederland. Toch is er nog genoeg te winnen, vooral aan de kant van de werkgevers.

In het tweede kwartaal van 2017 was gemiddeld 5,0 procent van de beroepsbevolking werkloos. Een jaar eerder was dit nog 6,2 procent. De laatste drie maanden nam het aantal werklozen met 7000 mensen per maand af. Hiermee kunnen we stellen dat de geregistreerde werkloosheid sinds juni 2011 niet meer zo laag is geweest.

Goed gekwalificeerd personeel  

Het gevolg van de dalende werkloosheid is dat bedrijven in diverse sectoren meer moeite hebben met het vinden van geschikte werknemers. Uit onderzoek van recruitmentbureau Robert Half blijkt dat van de ondervraagde Nederlandse senior managers met wervingsbevoegdheid, 63% het moeilijker vindt om professionals te vinden dan vijf jaar geleden.
De strijd naar goed gekwalificeerd personeel, is dus in alle hevigheid losgebarsten. Om deze strijd te winnen, moeten werkgevers zich onderscheiden van hun concurrenten. Werkgevers realiseren zich nog niet voldoende dat zij zich moeten verkopen. Zij zijn vaak nog steeds in de veronderstelling dat alleen de kandidaat zich moet onderscheiden. Die tijden zijn geweest.

Onderscheidend vermogen

Het wordt voor werkgevers dus steeds essentiëler om zich af te vragen wat ze te bieden hebben, waarin ze onderscheidend zijn en waarom iemand bij hen moet komen werken. Oftewel: wat zijn de USP’s voor de werknemer? Hoe zorgt u voor de bindende factor?
Momenteel is de trend dat een kandidaat verschillende banen heeft om uit te kiezen. Daarom doet u er als  bedrijf goed aan om het selectieproces in te korten, zodat de kandidaat minder tijd heeft om in de tussentijd een andere baan te vinden.

Proactiviteit

HR-specialisten moeten het selectieproces proactief starten, zodat er zo weinig mogelijk tijd verloren gaat. Daarnaast doen zij er verstandig aan niet te kieskeurig te zijn bij de selectie. Bepaalde vaardigheden zijn natuurlijk essentieel, maar sommige vaardigheden die mooi meegenomen zijn, kunnen ook aangeleerd worden.

Behoeften

Het aanbieden van opleidingen is een goede manier om medewerkers de mogelijkheid te geven zichzelf te ontwikkelen. Het aanbieden van opleidingen en trainingen verhoogt de tevredenheid van medewerkers en komt de kwaliteit van de functie ten goede. Het is gebleken dat dit talent aantrekt. Vooral jonge werknemers worden niet enkel door salaris getrokken, maar zijn steeds meer op zoek naar goede secundaire voorwaarden, zoals opleiding en flexibiliteit. Ook voordelen op het gebied van welzijn, gezondheid en een aangename kantooromgeving kunnen het verschil maken.

Sparringpartner nodig? PRO Payroll denkt graag met u mee!

Als payrollspecialist is het onze missie u te ontzorgen op het gebied van werkgeverszaken. Ondanks dat u zelf verantwoordelijk blijft voor werving en selectie van uw personeel, denken wij graag met u mee wat u op beleidsniveau zou kunnen veranderen om goed gekwalificeerd personeel sneller aan u te binden.