PRO Payroll is als onderdeel van PRO Groep sponsor van Micro-Care Nepal. Door deze sponsoring kan Micro-Care Nepal kleinschalige, maar effectief hoogwaardige lokale hulp bieden op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en werkgelegenheid. Lees op deze pagina meer over de sponsoractiviteiten van PRO. 

Nieuwe lesplannen verzinnen, informatieve posters uitdelen en een snelcursus verfrissende onderwijsmethodes geven aan docenten. Dat is wat Stichting Micro-Care Nepal doet in afgelegen bergdorpen in Nepal, waar de kwaliteit van het onderwijs vaak minimaal is. Vanaf het allereerste begin krijgt Micro-Care Nepal daarbij ondersteuning van PRO.

Basisonderwijs in Nepal
In Nepal financiert de regering het basisonderwijs. Jonge kinderen betalen geen schoolgeld en kunnen tot klas vijf (plusminus twaalf jaar) gratis naar school. Dat maakt onderwijs financieel toegankelijk voor alle jonge kinderen in het arme land. Helaas worden de onderwijspakketten voor zowel het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs slechts één keer in de tien jaar opgefrist en dat is veel te weinig. Er is daarnaast weinig ruimte in de lessen voor de algemene ontwikkeling van kinderen en de manier van lesgeven nodigt niet uit tot zelf nadenken. Het bestuderen van de stof bestaat bijvoorbeeld vaak uit het nazeggen van de docent.

Algemene ontwikkeling
Micro-Care Nepal breidt de basisonderwijspakketten uit met uniek lesmateriaal dat informeert over onderwerpen als voeding, milieu, EHBO en hygiëne. Tevens stimuleert het lesmateriaal de kinderen om logisch na te denken en verbanden te leggen. Dit materiaal kan alleen ontwikkeld en uitgedeeld worden met de hulp van sponsoren.

Ondersteuning van PRO Payroll
In 2015 maakte PRO Payroll, als onderdeel van PRO Groep, de oprichting van Micro-Care Nepal mogelijk. Door sponsoren zoals PRO kan Micro-Care Nepal scholen blijven ondersteunen. Op deze wijze zetten we ons samen in voor beter onderwijs in Nepal.                                                                                     
Bekijk via de onderstaande link een prachtig beeldverslag van wat Micro-Care Nepal met de donaties van PRO doet. Credits voor de foto’s gaan naar Pim Horvers, initiatiefnemer oprichting Micro-Care Nepal.

> Lees wat Micro-Care Nepal met de donaties van PRO doet. 

Meer informatie over de projecten van Micro-Care Nepal zijn te lezen op www.microcarenepal.org