Afgelopen donderdag (2 november) organiseerden wij een actualiteitenseminar voor onze relaties. Het seminar had als doel om hen in één inspirerende middag over de laatste HR-ontwikkelingen te informeren. Om de middag kracht bij te zetten nodigden we twee gastsprekers uit om de trends en ontwikkelingen vanuit hun specifieke vakgebied nader te belichten.

Na een warm ontvangst met koffie, thee en gebak, heette algemeen directeur Roel Dolkemade de gasten hartelijk welkom. Gastspreker Eugène Ong (partner en advocaat bij Claassen Advocaten) trapte de kennissesie af door onze relaties op een interactieve wijze inzicht te verschaffen in een aantal boeiende HR-onderwerpen, zoals ontslag op staande voet, disfunctionerende werknemers en relevante ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht.
Ralf de Haas, casemanager van CONTOUR Accountants  besprak vervolgens zijn twee werkgebieden: casemanagement en verzuimbegeleiding.

Tenslotte was het de beurt aan Roel Dolkemade om onze relaties mee te nemen in de laatste ontwikkelingen binnen de flexbranche, waaronder de veranderingen in de ABU CAO. Onze frontoffice specialisten Marleen van Wettum en Maud van den Brand sloten het officiële gedeelte af met een presentatie waarin veelal praktische informatie rondom onze dienstverlening werd doorgenomen. Denk hierbij aan de mogelijkheden van ons digitale urensysteem Flexportal, verbeteringen aan ons verzuimreglement en de resultaten van onze tevredenheidsonderzoeken.

Gedurende de sessies was de betrokkenheid van het gezelschap goed merkbaar, gezien de frequentie waarop er vragen werden gesteld en relaties op elkaar reageerden. Dit was de doelstelling van ons seminar, dus dit vonden wij super om te zien!

Walking diner en netwerken
De middag werd afgesloten met een walking diner in ons eigen kenniscafé. Onder het genot van diverse heerlijke gerechtjes en goede wijn kreeg iedereen de kans om met andere specialisten uit de branche ervaringen uit te wisselen. Van deze gelegenheid werd, gezien de gezellige drukte, goed gebruikgemaakt.

Uit de reacties die we ontvingen aan de hand van het verstuurde evaluatieformulier kunnen we concluderen dat het seminar een groot succes is geweest. 85 Procent van de respondenten geeft aan zich een volgende keer weer aan te melden. Dit zien we als groot compliment. Uiteraard kijken we ook heel kritisch naar de verbeterpunten, voor een volgend evenement. 

Wij danken alle aanwezigen hartelijk voor zijn/haar actieve inbreng tijdens het seminar! Heel graag tot de volgende keer!