Werken als freelancer kent vele voordelen: u bepaalt zelf uw uurtarief en er is een betere balans tussen werk en privé omdat u vaak zelf uw werkplek bepaalt. Daarnaast is flexibiliteit een groot voordeel. U kunt als freelancer namelijk zelf bepalen wanneer u werkt en hoeveel uren u werkt.

Helaas heeft werken als freelancer ook een keerzijde. Vooral op het gebied van zekerheid en op administratief vlak. Want wat gebeurt er als u langdurig ziek raakt? Ontvangt u dan nog wel een uitkering? Wat als uw debiteur maar niet betaalt? Los van de administratieve handelingen die hier mee gepaard gaan, heeft u ook geen inkomen. En heeft u naast de facturatie en het beheren van uw klantdossier(s) nog tijd (en zin) om kennis te vergaren zodat u up-to-date blijft op het gebied van de wet- en regelgeving voor freelancers?

Wet DBA

Neem nu de Wet DBA; de wet die het hebben van een VAR-verklaring overbodig maakt. Er is tot op heden nog steeds geen beslissing gemaakt over correcte invulling van deze wet. Een volgend kabinet zal zich moeten buigen over de verschillende oplossingen die voorgesteld zijn om onduidelijkheid rondom het zzp-schap weg te nemen. Inmiddels is de opschorting van de handhaving van de Wet DBA alweer verlengd tot 1 juli 2018!

PRO Payroll Freelance Services: de voordelen

Om bovenstaande redenen kiezen steeds meer freelancers er voor om te werken via PRO Payroll Freelance Services. De voordelen in een notendop:

  • Geen debiteurenrisico
  • Geen administratieve rompslomp
  • Geen modelovereenkomst noodzakelijk
  • Profiteer van goed werkgeverschap
  • Verzekerd bij ziekte

 
Download onze factsheet

In onze factsheet staan alle facts en figures duidelijk toegelicht. Heeft u vragen over onze PRO Payroll Freelance Services? Neem dan gerust contact met ons op.